nieuws

test

TWITTER

Lees de binoq atana twitter!

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Op 13 mei 2014 start i.s.m. Cultuur-ondernemen de Crash Course Cultureel Ondernemerschap voor managers en leidinggevenden. Inschrijven kan tot 26 april.

Governance & Diversity

In december organiseerden we de ATANA soos in samenwerking met Van Doorne. Keynote: Doekle Terpstra en verder zeven werktafels.Zie hier foto's.

Meest recente ATANA matches

Filmtheater Rialto (Mina Ouaouirst), BonteHond (Fatma Çakir), Theater aan het Spui (Hilly Buyne), Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Eltje de Klerk) en meer!

nieuwsbericht

Governance & Diversity

06-11-2013

Op 17 december 2013 organiseerden ATANA en Van Doorne Advocaten in samenwerking met Cultuur-Ondernemen een bestuurscarrousel waar bestuurders en toezichthouders te rade konden gaan bij experts op het gebied van financiën, recht, governance, diversiteit en politiek. Na de keynote van Doekle Terpstra zaten notarissen, juristen, fiscalisten en andere experts voor u klaar om bestuurlijke kwesties te bespreken en vragen te beantwoorden.

Doekle Terpstra is lid van de Commissie Behoorlijk Bestuur die onder het voorzitterschap van Femke Halsema het rapport 'Een lastig gesprek' uitbracht over goed bestuur in de semi-publieke sector.
 
 
 
 

Na de inleiding van Doekle Terpstra zaten de experts klaar voor het behandelen van bestuurlijke kwesties. Elke culturele en maatschappelijke instelling heeft immers te maken met juridische, fiscale en bestuurlijke vraagstukken. 

 
 
 

Meer foto's vind je in het album van 17 december op onze Facebookpagina.

Datum: 17 december 2013
Locatie:
Auditorium van Van Doorne, Jachthavenweg 121, 1081 KM Amsterdam

Er waren 7 werktafels:

1. Werving en selectie: Hoe kom ik aan nieuwe bestuurders?

ATANA richt zich al 14 jaar op het vinden, trainen en toeleveren van een nieuwe generatie bestuurders voor de sectoren cultuur en vrijwilligers. Met meer dan 600 gerealiseerde matches bouwen we aan de top van non-profit organisaties door aan het nieuwe Nederland. Leer over het belang van bestuurlijke diversiteit en profiteer mee van de ATANA databank. Het team van atana, Richtje Sybesma, Joëlle Joubert en Jacek Rajewski, zit voor u klaar om de intake van (toekomstige) vacatures te verzorgen.

2. Bestuursaansprakelijkheid: Wanneer ben ik (persoonlijk) aansprakelijk?

Bestuurt u een stichting? In de meeste gevallen bent u niet persoonlijk aansprakelijk voor de handelingen van de stichting maar wel als er sprake is van wanbestuur. Een stichting of vereniging kan immers failliet gaan door onbehoorlijk bestuur. In dat geval zijn de bestuurders met hun privé-vermogen aansprakelijk voor de schulden. Het is dus heel belangrijk te weten wat er precies van je verwacht wordt om wanbestuur te voorkomen. Wieke van Eekhout doet dit haarfijn voor u uit de doeken. Zij is advocaat bij Van Doorne en treedt regelmatig op in aansprakelijkheidsprocedures.

3. ANBI status: Wat zijn de consequenties van een ANBI status voor bestuur en raad van toezicht?

Het krijgen en hebben van een ANBI status is tegenwoordig bijna een must. Maar wat levert het eigenlijk op en aan welke eisen moet je voldoen zodra je die status hebt? Frederike van Harskamp is op de hoogte van de actuele regelgeving. Zij is als kandidaat-notaris voornamelijk actief in de (semi) publieke praktijk (overheid, gezondheidszorg, onderwijs en de charitatieve sector). Vragen die direct betrekking hebben op verschillende bestuursmodellen en bestuurlijke verantwoordelijkheden worden beantwoord door Saskia Laseur. Zij is notaris en partner bij Van Doorne. Ook vragen over andere notariële kwesties worden hier beantwoord.

4. Financiën: Hoe ga ik correct om met de besteding van subsidies, btw en vpb?
Voor vragen over financiële kwesties kun je aanschuiven bij Rob de Win, advocaat fiscalist. Hij heeft een schat aan ervaring opgedaan in de Publiek Private Samenwerkingspraktijk (PPS), inclusief het adviseren van overheden, scholen en zorginstellingen. Hij kent alle inns en outs van de actuele fiscale aspecten bij stichtingen en verenigingen. Of het nu gaat om BTW-kwesties, vrijwilligersvergoedingen of de VPB-regels voor ondernemende stichtingen en verenigingen (met het risico van een flinke heffing vennootschapsbelasting (VPB)), geen vraag blijft onbeantwoord.

5. Code: Wat is het belang van de Governance Code Cultuur?
De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector. De 9 principes van de code vinden hun vertaling in praktijkaanbevelingen. Minister Bussemaker verwacht dat alle culturele instellingen die werken met publiek geld zich aan de code houden. Maar hoe pas je deze code toe? Marceline Loudon van Cultuur-Ondernemen werkte het afgelopen jaar aan het herschrijven van de Code. Zij weet als geen ander hoe om te gaan met zaken als taakafbakening, werkgeversrol, samenstelling en transparantie.

6. Politiek: Hoe voer ik een effectieve politieke lobby?

Naast alle regeltjes, rechten en plichten zijn bestuurders en toezichthouders vaak op pad om het goede werk van hun stichting of vereniging ‘aan de man’ te brengen. In tijden van crisis komt het er extra op aan om de politiek mee te krijgen voor de financiering van het goede werk. Marco de Goede (GroenLinks) kent de kneepjes van het vak en draagt zijn kennis en ervaring graag aan u over.

7. Netwerken!
Als u geen vragen (meer) heeft of gewoon wilt bijpraten met collega bestuurders is er de netwerktafel. Het uitwisselen van kennis en kennissen en niet te vergeten een functionele borrel.

naar nieuwsoverzicht