nieuws

test

Nieuw ATANA bestuurslid

Swati Sen Gupta treedt toe als penningmeester.

Haagse CultuurAcademie van start in mei

Ben je tussen de 23 en 35 jaar en wil je graag werken in de Haagse cultuursector? Aanmelden kan tot 15 april.

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Crash Course Cultureel Ondernemerschap voor leidinggevenden van kleine culturele instellingen en zelfstandig ondernemers (ZZP'ers) in de cultuursector. Voorjaar 2018.

Atanezen in besturen

Overzicht van recente matches van atanazen in besturen, raden van toezicht en adviesfuncties.

7 Aanbevelingen Diversiteit aan de Top Kabinetsformatie

Geen enkel partijprogramma bevat een aanpak die de doorbraak zal veroorzaken waar Nederland op zit te wachten. Hier zijn onze aanbevelingen.

nieuwsbericht

Haagse CultuurAcademie van start in mei

16-04-2018

De Haagse CultuurAcademie start in mei een programma dat tot doel heeft de werkvloer binnen de culturele sector te diversifiëren. Het programma is voor young professionals die werken in de Haagse cultuursector of een sterke wens hebben daarin te werken. Het initiatief sluit aan bij gemeentelijk beleid om diversiteit te vergroten zoals opgenomen in het Kunstenplan 2017 – 2020 en de Code Culturele Diversiteit. De Haagse CultuurAcademie neemt als insteek de P van Personeel om daarmee tegelijk de andere drie P’s (programma, publiek, partners) te versterken.

De Haagse CultuurAcademie biedt vanaf eind mei circa 12 tweewekelijkse besloten werksessies gebaseerd op het bezoeken van een voorstelling, concert, tentoonstelling of festival. Steeds op een andere locatie in Den Haag in de namiddag en/of avond. Instellingen als Het Nationale Theater, Zuiderstrandtheater en het Haags Historisch Museum hebben hun medewerking al toegezegd. Zo ontmoeten young professionals en instellingen elkaar, wisselen ervaringen uit en verwerven en delen achtergrondkennis. Ook ATANA heeft toegezegd het programma waar het kan te ondersteunen en de werving binnen het (Haagse) ATANA netwerk uit te zetten.

Meedoen?
Ben je tussen de 23 en 35 jaar en wil je graag werken in de Haagse cultuursector? Aanmelden kan tot 15 april. Ook instellingen kunnen zich aanmelden als onderdeel van het programma. Alle informatie over het programma en de voorwaarden waaronder je mee kan doen staan op de website: www.haagsecultuuracademie.nl

naar nieuwsoverzicht