nieuws

test

ATANA in Parijs

Universiteit Parijs organiseert van 18 tot en met 22 september de Zomer Universiteit culturele diversiteit in kunst en media. ATANA is erbij.

Atanezen in besturen

Overzicht van recente matches van atanazen in besturen, raden van toezicht en adviesfuncties.

7 Aanbevelingen Diversiteit aan de Top Kabinetsformatie

Geen enkel partijprogramma bevat een aanpak die de doorbraak zal veroorzaken waar Nederland op zit te wachten. Hier zijn onze aanbevelingen.

nieuwsbericht

ATANA in Parijs

18-07-2017

Universiteit Parijs organiseert van 18 tot en met 22 september de Zomer Universiteit waarin culturele diversiteit in kunst en media in Frankrijk en Europa centraal staat. Tijdens een vijfdaagse conferentie wordt ingegaan op een breed scala aan onderwerpen. Enkele daarvan, hoe best-practices te ontsluiten voor het culturele veld in Europa, participatie door en co-creatie met migranten en over hoe musea en erfgoedinstellingen omgaan met gedeelde geschiedenis. Het is slechts een greep uit de talloze programmaonderdelen.

Richtje Sybesma is als diversiteitsexpert namens ATANA aanwezig bij twee rondetafelgesprekken. De eerste gaat over de zoektocht naar indicatoren van culturele diversiteit in de kunsten en over de vraag wat de problemen zijn bij quota’s en positieve discriminatie. De tweede gaat over arbeidsdiscriminatie in het culturele veld en de vraag of aparte scholingsprogramma’s met de focus op culturele diversiteit groepen helpen te versterken of juist verzwakken.

Een Engelstalige versie van het programma vindt u hier inclusief alle informatie over de verschillende locaties. Het programma is gratis toegankelijk.


naar nieuwsoverzicht