nieuws

test

Nieuw ATANA bestuurslid

Swati Sen Gupta treedt toe als penningmeester.

Atanezen in besturen

Overzicht van recente matches van atanazen in besturen, raden van toezicht en adviesfuncties.

7 Aanbevelingen Diversiteit aan de Top Kabinetsformatie

Geen enkel partijprogramma bevat een aanpak die de doorbraak zal veroorzaken waar Nederland op zit te wachten. Hier zijn onze aanbevelingen.

prikbord

The Black Archives

1 december 2019

Algemeen

The Black Archives is een historisch archief waar mensen terecht kunnen voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht blijven. The Black Archives wordt gedragen door de organisatie New Urban Collective.

The Black Archives bestaat uit verschillende boekencollecties, archieven en artifacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De circa 3000 aanwezige boeken in de collecties gaan over racisme en race issues, slavernij en (de)kolonisatie, gender en feminisme, sociale wetenschappen en ontwikkeling, Suriname, de Nederlandse Antillen, Zuid-Amerika, Afrika en meer.

Hierdoor bieden de boekencollecties literatuur die niet of weinig besproken is binnen scholen en universiteiten. De collecties zijn bedoeld als startcollectie die kan groeien door giften en samenwerkingen met anderen. Zo wordt Zwart literatuur, kennis en informatie toegankelijk gemaakt voor studie en inzage.

The Black Archives bevat de volgende boekencollecties en archieven
  • Heilbron Collectie
  • Huiswouds Collectie
  • Willemse Collectie
  • Archieven en boekencollectie van Vereniging Ons Suriname
Kijk voor meer informatie op: www.theblackarchives.nl


naar prikbordoverzicht