lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

Night of Nights: Diversity in the Spotlights

Op zaterdag 15 januari 2001 werd in de Amsterdamse Stadsschouwburg het evenement ‘Night of Nights – Diversity in the Spotlights’ georganiseerd. Bij deze manifestatie rondom het ‘Nieuwe Nederland’ konden mensen uit het bedrijfsleven, de cultuursector en de politiek elkaar ontmoeten en met elkaar van gedachten wisselen over de zin en onzin van diversiteit. Onder andere Jörgen Raymann, Rick van der Ploeg, Abdelkader Benali en FORUM-voorzitter Sadik Harchaoui waren aanwezig. Optimisme was het overduidelijk het centrale thema van de avond, met ‘Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe oplossingen’ als slogan.
Met ruim 700 aanwezigen was ‘Night of Nights’ een drukbezocht evenement. Naast debatten, workshops en pitches van bedrijven waren er speeddates met ondernemers. En onder leiding van Anousha Nzume werd het publiek onderworpen aan een quiz over hoe het is gesteld met de diversiteit binnen de publieke omroepen.

Voordat de aanwezigen zich aan het eind van de avond naar de dansvloer begaven werd het officiële gedeelte afgesloten met een gesprek tussen Jörgen Raymann met de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Andrée van Es en Rob Boonzajer Flaes (zie hier een fragment op YouTube).

Boonzajer Flaes, oprichter van Atana - een netwerkorganisatie voor bestuurders en toezichthouders uit andere culturen –, kreeg een staande ovatie na afloop van zijn betoog over de door de PVV aangewakkerde xenofobie die Nederland op dit moment lijkt te beheersen. ‘Kijk om je heen, kijk naar elkaar. Dan zie je hoe Nederland er eigenlijk uitziet. Wat wij hier met z'n allen zijn’, wijzend op de diversiteit aan mensen in de zaal, ‘dat is wat Nederland is. En de rest is allemaal kletskoek!', stelde Boonzajer Flaes.






terug naar projecten
test