lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

Maand van de Cultuureducatie 2017


Binoq organiseerde ook dit jaar weer in opdracht van Mocca de Maand van de Cultuureducatie met de Staat van de Cultuureducatie, veel met debatten, expertmeetings en een congres voor professionals uit het onderwijs en culturele veld en dit keer voor het eerst de directeurenlunch.Een drukbezochte bijeenkomst met directeuren en adjunct-directeuren van Amsterdamse basisscholen was de  sprankelende opening van  De Maand van de Cultuureducatie in VondelCs op woensdag 29 maart. 


Lia Vermeulen, directeur van basisschool De Grebbe uit Bergen op Zoom, bracht expertise uit de praktijk. De Grebbe kreeg dit jaar voor de vierde keer op een rij het predikaat excellente school. In 2015 gaf de Inspectie van het Onderwijs de school, met een cultureel diverse populatie, op alle elf criteria de maximale score. In 2011 won De Grebbe de Nationale Onderwijsprijs vanwege het sterrenschoolconcept en de uitstekende leerresultaten van de leerlingen.

Na een eerste ronde gesprekken gaf Paul Vogelezang, voormalige directeur Eduart (nu Cultuurmij Oost) inzicht in de nieuw rol van cultuur in de  beoordeling van de onderwijsinspectie en liet de werking van de cultuurscan zien. Met de nieuw ontwikkelde scan, die samen met Mocca en andere partners is uitgetest, kunnen scholen en besturen hun beleid en praktijk in beeld brengen.

Peggy Brandon van Mocca vertelde over de mogelijkheden voor advisering door Mocca bij verdieping en verankering van leerlijnen voor cultuuronderwijs en de subsidies daarvoor zoals de Vloa, Voucherbeheer en Cultuureducatie met Kwaliteit.

Schooldirecteuren en culturele partners van Amsterdamse excellente scholen, De Hermitage Amsterdam, de Muziekschool Amsterdam en Petra Verboeket, wisselden tijdens de ronde tafelgesprekken best practices en ervaringen uit en beantwoorden elkaars  vragen .


Dichter Gershwin Bonevacia bracht een moment van verstilling en ontroering met een gedicht en een persoonlijk verhaal. 

terug naar projecten


test