lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

Bestuurlijke Diversiteit Lelystad


Het programma Bestuurlijke Diversiteit Lelystad is gestart is in het voorjaar van 2009. Het idee om dit traject in te gaan was al twee jaar daarvoor geboren. De gemeente wil inspelen op de wens van maatschappelijke organisaties beter hun voorzieningen af te stemmen op de veranderde samenstelling van de Lelystadse bevolking. Voor de ontwikkeling en uitvoering van dit programma heeft de gemeente Lelystad binoq atana in de hand genomen.
Het programma Bestuurlijke Diversiteit Lelystad is gebaseerd op het formule van de atana training die bestaat uit theoretische colleges, casusbijeenkomsten en een werkbezoek. Voor de gemeente Lelystad is een op maat gesneden programma ontwikkeld. Voor de invulling van de colleges en de ontwikkeling van het lesmateriaal is uitgegaan van de besturen de zorg, het onderwijs, cultuur en sport in Lelystad. Aan de casusbijeenkomsten werkten diverse instellingen mee uit Lelystad. Het werkbezoek werd afgelegd bij een van de wethouders van de gemeente.
In het najaar van 2009 startte de training met een groep getalenteerde Lelystedelingen. Gedurende acht avonden en een middag werden zij klaargestoomd voor het besturen. Tijdens de feestelijke certificaatuitreiking bleek een te meer dat de eerste lichting deelnemers klaar staat om te besturen en niets liever wil dan het vak van besturen verder in de vingers te krijgen.

terug naar projecten
test