lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2018: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

Nieuw West & Cultuur

Verdiepingsgesprekken in Nieuw-West in navolging van het inspiratiediner in De Meervaart.

Filling the Gap 

Een (voor)opleiding schrijven voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar.


Filling the gap staat voor teksttalent bekwamen en excelleren. Interdisciplinair, intercultureel en interactief. Filling The Gap is een initiatief van Gita Hacham (toneelschrijver, scenarist, en maker), Richtje Sybesma (directeur binoq atana) en
Britt Arp (cultureel ondernemer).Eind oktober 2015 vinden de eerste lessen plaats voor jongeren met de ambitie en het talent voor schrijven. Theater, Film, Spoken Word, Poëzie, Proza, Multidisciplinaire producties en Nieuwe Media. Alle disciplines zullen de revue passeren. Het is een inspirerend en gevarieerd programma waarmee je de kans krijgt de grondbeginselen van het schrijven in de vingers te krijgen en waarmee je wordt klaargestoomd voor een vervolgopleiding. Met topdocenten als Christine Otten, Abdelkader Benali, Eddy Terstall en Mano Bouzamour. Hoofddocent van het programma is Gita Hacham. Zij is niet alleen een zeer ervaren schrijver, ze geeft al vijfentwintig jaar les in poëzie, toneel- en scenarioschrijven aan jongeren die ze op een unieke manier weet te motiveren en inspireren.

De lessen vinden plaats op zaterdag zodat het te combineren is met werk of school. De eerste les vindt plaats op 24 oktober 2015. Met in totaal 30 lessen loopt het programma door tot juli 2016. De lessen vinden plaats in de Meevaart in Amsterdam Oost, een verborgen parel in Amsterdam Oost dichtbij het Oosterpark en de zeer levendige Dappermarkt. Aan het eind van het lesjaar wordt het werk van alle studenten gepresenteerd aan publiek in het Compagnie Theater in Amsterdam.

terug naar projecten

test