lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

Festival ContactOp 7 januari 2016 opent Festival Contact , een nieuw festival over culturele diversiteit, in Theater de Meervaart. Belangrijk onderdeel van de opening is het debat Culturele Diversiteit en Theater op donderdag 7 januari om 15:00 uur met Skinder Hundal van de New Arts Exchange als gastspreker. We nodigen je graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Klik hier om voor een gratis ticket

Het is belangrijk te strijden voor een leefbare stad, waarin plek is voor alle verhalen; een stad die een thuis is voor de diversiteit aan bewoners die er nu al wonen. Verhalen in een stad die de afgelopen jaar danig veranderd is (in Amsterdam is momenteel 51 procent van de bevolking niet oorspronkelijk Nederlands, dat wil zeggen, niet langer dan drie generaties in Nederland).
Kunst en cultuur kunnen een voortrekkersrol spelen in het zichtbaar maken van de diversiteit aan verhalen. Wat is een betere plek om al die verhalen te laten vertellen en beluisteren dan in de Amsterdamse theaters? Theater kan een stem geven aan iedereen die dat wil en daarmee een publiek bereiken.

In samenwerking met binoq atana organiseert Festival Contact in de Meervaart het debat Culturele Diversiteit en Theater over de rol van de kunst in een diverser wordende samenleving, luisteren we naar voorbeelden uit het buitenland en wisselen we met elkaar van gedachten.Skinder Hundal (foto), directeur van de New Arts Exchange in Nottingham, een van de leidende black arts instellingen in de UK opent de middag met een prikkelende speech over de filosofie en ideologie van verschillende diversiteits-benaderingen in het kunstenveld en de gevolgen daarvan voor de samenleving.

Na de presentatie van Skinder Hundal en een korte presentatie van Abdelhadi Baaddi (performer bij ISH) worden de deelnemers uitgenodigd aan te schuiven bij de Open P-Cirkels over Publiek, Personeel, Programmering en Partners.
Centraal staat de vraag wat de rol is van de kunsten in het stimuleren van diversiteit op al die P’s. Een gespreksleider zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt. Er wordt geen letterlijk verslag gemaakt, maar met het noteren van de kernwoorden ontstaat er aan het eind een goed beeld van de input van de groep. Na afloop van de P-Cirkels worden alle kernwoorden op de borden in de foyer geprikt ter inspiratie van het nagesprek.terug naar projecten
test