lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

DRONGO Festival


Het DRONGO talenfestival viert meertaligheid. Met zo’n 80 exposanten, meer dan 60 partners en 7000 bezoekers is DRONGO binnen drie jaar de belangrijkste taalshow van Nederland en Vlaanderen geworden. Het is de jaarlijkse dag waarop je je kennismaking hernieuwt met de taalindustrie, taalkunstenaars, taalcultuur, taalonderzoek, taalbeleid en taalonderwijs.

Hier laat de taalindustrie de nieuwste innovaties zien en bespreekt de nabije toekomst (die kort geleden nog onbereikbaar leek), wetenschappers doen live onderzoek met het publiek en presenteren hun  laatste ontdekkingen, taalkunstenaars entertainen en zetten het publiek aan het denken, beleidsmakers presenteren hun resultaten en nieuwe plannen, onderwijzers en docenten wijden je in in de wereld van het taalonderwijs.

Het Drongo Festival, een initiatief van De Taalstudio i.s.m. binoq atana, is bedoeld voor iedereen die in het dagelijks leven met meertaligheid te maken heeft. Te oordelen naar de positieve publieksrespons voorziet Drongo duidelijk in een behoefte: wetenschappers, ouders en kinderen, vakidioten en geïnteresseerde leken vonden elkaar op dit nog te weinig erkende thema.

Na de pilot-fase van 2012 is het Drongo Festival in een rap tempo gegroeid tot een volwaardig, grootschalig evenement waar meerdere partners / sponsoren hun bijdrage leveren tegen afgesproken prestaties. Zowel de groei van de festivalorganisatie, als de veranderende dimensie van DRONGO zelf, verbeelden de vraag voor dit soort evenementen binnen de groeiende taalsector en ‘vermarkting’ ervan. Het aantal en de diversiteit van de in deelname geïnteresseerde partijen is in 3 jaar gegroeid van 15 tot 80 deelnemende organisaties. Uitbreiding van de festivalformule naar meerdere dagen, locaties en data gaan parallel met de groeiende interesse voor deelname in DRONGO landelijk, maar ook internationaal.

DRONGO is een publieksfestival, geen congres voor professionals. Het is interessant voor iedereen die leeft in de meertalige wereld en daar zijn weg in wil vinden. Een aansprekend en actueel programma, gratis toegankelijk voor geregistreerde bezoekers, biedt interessante kost voor docenten, tolken, vertalers, logopedisten, onderwijzers, taaltechnologen, scholieren, studenten, ouders en kinderen, nieuwkomers, oudkomers, dialectsprekers, leraren, inburgeraars, internationals, poliglotten, schrijvers, lezers, taalexperts, taalfreaks en taalpuristen. Iedereen die in zijn werk of priveleven te maken krijgt met meertaligheid vindt hier iets van zijn gading, en bovendien heel veel verrassingen.  It’s got to be seen to be believed. Entrez! Benvenidos!
terug naar projecten
test