lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

Drongo Festival 2013 - dag van meertaligheid


Tweede editie Drongo Festival groot succes!

7700 bezoekers hebben zich op zaterdag 28 september in de Amsterdamse OBA laten inspireren door alles wat met meertaligheid samenhangt. De tweede editie van het Drongo Festival speelde zich af in het hele gebouw van de OBA. Van het souterrain tot in het Theater van 't Woord op de zevende etage stonden alle programma-onderdelen en de drukbezochte informatiemarkt van vijftien stands en twintig ‘labs’ in het teken van meertaligheid.
Het Drongo Festival, een initiatief van De Taalstudio i.s.m. binoq atana, is bedoeld voor iedereen die in het dagelijks leven met meertaligheid te maken heeft. Te oordelen naar de positieve publieksrespons voorziet Drongo duidelijk in een behoefte: wetenschappers, ouders en kinderen, vakidioten en geïnteresseerde leken vonden elkaar op dit nog te weinig erkende thema.
 Naast lezingen viel er ook genoeg te doen. Het Chinese karakterschrift, Papiamento en Sranantongo – het kon allemaal in een crashcourse worden geleerd tijdens de ‘lab’ sessies. Kansen en valkuilen bij het opvoeden van meertalige kinderen werden benoemd, terwijl ook het beleidsmatige perspectief aan de orde kwam. Een meerdimensionaal taalfestijn was het klinkende resultaat, getoonzet op 1 grondmotief: meertaligheid loont!
lees verder...
terug naar projecten
test