lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

CCD Award 2017De Code Culturele Diversiteit Award is voor een instelling die of een project dat op het gebied van diversiteit een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt. Dit kan een theater zijn die veelvuldig werk van (nieuwe) cultureel diverse makers programmeert. Of een museum die via andere PR kanalen een geheel nieuw publiek bereikt. Het kan een dansgezelschap zijn die de wijken intrekt en daarmee een brug weet te slaan naar de diverse samenleving. Of een kunstproject dat in samenwerking met een aantal cultureel diverse partijen tot stand is gekomen en daarmee een geheel nieuw verhaal heeft weten te vertellen. De winnaar wordt bepaald door een onafhankelijke jury. Vanuit het veld zijn talloze best practices verzameld waaruit een short list wordt samengesteld. Daarin zijn de volgende vragen leidend:
  • Is het innovatief?
  • Heeft het een maatschappelijke impact (qua invloed en bereik)?
  • Is sprake van zichtbare resultaten van het beleid om diversiteit te bevorderen ten aanzien van Personeel, Programma, Publiek en/of Partners?

Op basis daarvan werd in december 2016 een long list samengesteld. Daaruit werden in januari vijf nominaties gekozen waarop het publiek kon gaan stemmen.

De winnaar van de CCD Award 2017 was Project Old Skool (zie foto).

meer info over de CCD campagne: www.codeculturelediversiteit.com