lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

Atana Cultuur den Haag


Na het succes van de eerste ATANA Den Haag editie in 2010 start binnenkort een nieuwe ronde! ATANA staat voor bestuurlijke diversiteit in de culturele en maatschappelijke sector. Het is een unieke combinatie van een trainingsprogramma, een matchmaker en een netwerk. Voor de ATANA Den Haag 2012 zijn 16 kandidaten geselecteerd.

Deze ronde van atana richt zich dan ook heel specifiek op kandidaten en maatschappelijke instellingen in Den Haag en omgeving.
Het opleidingstraject is bedoeld voor mensen die staan voor diversiteit. Voor de Haagse bruggenbouwers die de weg weten in de veranderde wereld. Daarnaast vormen persoonlijke ambitie, expertise en motivatie een belangrijk criterium. Vanwege de grote behoefte richten wij de werving specifiek op juristen, penningmeesters en andere financiële experts.

De training duurt ongeveer tweeënhalve maand. Daarin krijgen de trainees zes colleges, drie casusbijeenkomsten en een werkbezoek bij een maatschappelijke instelling. Na het afronden van het trainingstraject worden de deelnemers opgenomen in de landelijke database van atana bestuurders en adviseurs. Het proces van bemiddeling kan dan beginnen.

De officiële aftrap weerd verzorgt door Marnix Norder (wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie) en Tanja Jadnanansing (atanees en Tweede Kamerlid PvdA). Tijdens de training gaven Het Koorenhuis, het Haags Historisch Museum, Writers Unlimited, Theater aan ’t Spui, De Dutch Don’t Dance Division en Theatergroep De Appel een kijkje in de keuken van hun bestuurlijke praktijk.

trainingslocatie: KIVI NIRIAterug naar projecten
test