lopende projecten

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Voorjaar 2019: crash course cultureel ondernemerschap met concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing.

ATANA in company

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

verover je eigen omgeving

Jongeren zijn niet geïnteresseerd in monumenten, opgravingen, architectuur of natuur? Zeker wel! Voorwaarde: geef jongeren de mogelijkheid om op hun eigen manier ‘contact te maken’ met een gebouwde of natuurlijke omgeving. En dat is precies de formule van Verover je eigen omgeving.
Dit initiatief van het VSBfonds wil jongeren in de leeftijd van dertien tot negentien jaar op een vraaggerichte wijze kennis laten maken met hun directe omgeving. Daarbij bedenkt een kleine groep jongeren een activiteit – de verovering – waarmee zij hun leeftijdsgenoten interesseren. Op een eigen, creatieve wijze verzinnen zij bijvoorbeeld een zelfgemaakte film, quiz, speurtocht of theatervoorstelling in of van de omgeving. Zo kunnen andere jongeren in hun eigen taal worden aangesproken en verleid om iets te ontdekken van monumenten, opgravingen, architectuur, waterhuishouding, bossen of parken. Inmiddels hebben er op deze wijze meer dan 20 veroveringen plaatsgevonden.

terug naar projecten