nieuws

test

Nieuw ATANA bestuurslid

Swati Sen Gupta treedt toe als penningmeester.

Atanezen in besturen

Overzicht van recente matches van atanazen in besturen, raden van toezicht en adviesfuncties.

7 Aanbevelingen Diversiteit aan de Top Kabinetsformatie

Geen enkel partijprogramma bevat een aanpak die de doorbraak zal veroorzaken waar Nederland op zit te wachten. Hier zijn onze aanbevelingen.

atana sociëteit

Kom naar de atana sociëteit met een goed gesprek en een functionele borrel na afloop.


Diversiteit in Bestuur en Beleid - 8 november 2016

White privilege, afschaffing van Zwarte Piet, dekolonisatie, Ieder1. Actieve burgers stellen racisme en discriminatie in de samenleving op uiteenlopende manieren aan de orde. De samenleving is volop in beweging en toe aan vernieuwing, maar landt dit ook bij de top van Bestuurlijk Nederland? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat departementen, de rechterlijke macht, het politiewezen - al die instituties die de beleidskaders van onze samenleving bepalen - gaan aansluiten op de cultureel diverse samenleving?
Staatssecretaris
Jetta Klijnsma en NiNsee-voorzitter Antoin Deul gaven een inleiding. Klijnsma maakt zich binnen het kabinet sterk voor een inclusieve samenleving: 'Alleen in inclusieve groei zit echt toekomst.' Deul streeft als voorzitter van het Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis naar vrijheid en gelijkheid en erkenning van het koloniale verleden. 'In een beschaafd land hoor je je niet in te vechten omdat je er toevallig anders uit ziet dan de heersende norm'.
Na twee inleidingen volgd een panelgesprek met de zaal onder leiding van moderator
Ghieslaine Guardiola. In het panel nemen, naast de hoofdgasten Jetta Klijnsma en Antoin Deul, plaats, de nieuwe atana voorzitter Igor Ivakic, directeur van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid, en Talitha Muusse, zelfstandig ondernemer en actief lid van de Stichting Blikverruimers voor jonge toezichthouders.

En er was muziek! Yinske Silva en Paul Scheepmaker brengen nummers van hun bossanova- album O Fino da Bossa ten gehore. Yinkse is stemkunstenaar en veelzijdig zangeres. Paul is all-round gitarist en componist.