nieuws

test

Nieuw ATANA bestuurslid

Swati Sen Gupta treedt toe als penningmeester.

Atanezen in besturen

Overzicht van recente matches van atanazen in besturen, raden van toezicht en adviesfuncties.

7 Aanbevelingen Diversiteit aan de Top Kabinetsformatie

Geen enkel partijprogramma bevat een aanpak die de doorbraak zal veroorzaken waar Nederland op zit te wachten. Hier zijn onze aanbevelingen.

atana gemeenten

Meer diversiteit in bestuursorganen - dat is het streven van atana. In besturen en adviescommissies zien we nog te weinig terug dat de samenleving veranderd is. Veel gemeenten zullen zichzelf hierin herkennen. De zorgsector, onderwijsinstellingen, woningcorporaties: ze hebben allemaal te maken met een groot aantal allochtonen onder hun klanten, maar in hun besturen en adviescommissies zijn zij vrijwel niet vertegenwoordigd. Daar kan verandering in komen - dankzij atana. 


Specifiek toegesneden op de gemeente
Op verzoek van een gemeente zet atana een specifiek op de gemeente toegesneden programma op. De aanpak is intersectoraal en gaat uit van alles wat aanwezig is in de stad. Een nieuwe aanpak voor een uitdagende taak.

De sectoren die daar bijvoorbeeld voor in aanmerking komen zijn:

- wonen
- cultuur
- zorg en welzijn
- onderwijs
- sport

De keuze voor de sectoren hangt samen met de behoefte aan bestuurders en adviseurs met een dubbele culturele identiteit. Het programma bestaat verder uit vijf modules.

Gemeenten
Deelnemers van atana vervullen inmiddels een flink aantal functies in besturen en adviescommissies, in de sectoren woningcorporaties, cultuur, en zorg en welzijn. De instellingen variëren in grootte, sector en type instelling. Het programma is reeds uitgevoerd in Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Lelystad en Den Haag.

Bent u als gemeente benieuwd naar wat atana voor u kan betekenen? Zoekt u concreet een bestuurder of adviseur met een dubbel cultureel profiel? Neemt u dan contact met ons op voor een verkennend gesprek.