nieuws

test

Atanezen in besturen

Overzicht van recente matches van atanazen in besturen, raden van toezicht en adviesfuncties.

Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Crash Course Cultureel Ondernemerschap voor leidinggevenden van kleine culturele instellingen en zelfstandig ondernemers (ZZP'ers) in de cultuursector. Vroegboekkorting tot 1 april 2017

7 Aanbevelingen Diversiteit aan de Top Kabinetsformatie

Geen enkel partijprogramma bevat een aanpak die de doorbraak zal veroorzaken waar Nederland op zit te wachten. Hier zijn onze aanbevelingen.

ATANA incompany

De ATANA bestuurders-training in 1 dag - voor bedrijven die hun personeel de tools willen geven maatschappelijk aan de slag te gaan in een bestuur of raad van toezicht.

atana gemeenten

Meer diversiteit in bestuursorganen - dat is het streven van atana. In besturen en adviescommissies zien we nog te weinig terug dat de samenleving veranderd is. Veel gemeenten zullen zichzelf hierin herkennen. De zorgsector, onderwijsinstellingen, woningcorporaties: ze hebben allemaal te maken met een groot aantal allochtonen onder hun klanten, maar in hun besturen en adviescommissies zijn zij vrijwel niet vertegenwoordigd. Daar kan verandering in komen - dankzij atana. In het voorjaar van 2013 wordt dit programma georganiseerd in opdracht van de gemeente Den Haag.

Specifiek toegesneden op de gemeente
Op verzoek van een gemeente zet atana een specifiek op de gemeente toegesneden programma op. De aanpak is intersectoraal en gaat uit van alles wat aanwezig is in de stad. Een nieuwe aanpak voor een uitdagende taak.

De sectoren die daar bijvoorbeeld voor in aanmerking komen zijn:

- wonen
- cultuur
- zorg en welzijn
- onderwijs
- sport

De keuze voor de sectoren hangt samen met de behoefte aan bestuurders en adviseurs met een dubbele culturele identiteit. Het programma bestaat verder uit vijf modules.

Gemeenten
Deelnemers van atana vervullen inmiddels een flink aantal functies in besturen en adviescommissies, in de sectoren woningcorporaties, cultuur, en zorg en welzijn. De instellingen variëren in grootte, sector en type instelling. Het programma is reeds uitgevoerd in Amsterdam, Maastricht en Lelystad. In Den Haag is het programma Eutonos opgezet dat volledig gericht is op de onderwijssector. In Maastricht draait het programma onder de naam InZ geheel zelfstandig. Dit geldt ook voor Eutonos in Den Haag.

Bent u als gemeente benieuwd naar wat atana voor u kan betekenen? Zoekt u concreet een bestuurder of adviseur met een dubbel cultureel profiel? Neemt u dan contact met ons op voor een verkennend gesprek.